Grizzlies Philadelphia 76ers fotbollstrojor

Grizzlies Philadelphia 76ers fotbollströjor behåller röst
Swansea slutar en överenskommelse med en amerikansk investeringsgrupp om inköp av en kontrollerande andel i klubben.
Premier League-klubben sade att samtal med amerikanska affärsmän kunde vara inslagna i slutet av säsongen. Investeringsgruppen leddes av Stephen Kaplan och Jason Levien, som båda har omfattande idrottsbakgrunder i USA.
Affären, som kan vara värd så mycket som 100 miljoner kronor, kommer att se att ordförande Huw Jenkins och vice ordförande Leigh Dineen förblir i sina ledningsroller på Liberty Stadium.
Kaplan är aktieägare i NBA: s Memphis Grizzlies, och Levien är generalförvaltare vid Major League Soccer Team DC United.
Levien har haft roller vid Grizzlies och nya fotbollströjor Philadelphia 76ers som tidigare har mäts med flera miljoner pundskontrakt som NBA-agent. Han tjänar också som nyckelrådgivare till Internazionale majoritetsägare och president Erick Thohir, som köpte de italienska jättarna 2013 och tillsammans äger DC United med Levien.
Swansea höll samtal med amerikanska affärsmän Charles Noell och John Jay Moores om en eventuell försäljning av klubben 2014. Men dessa samtal bröt ner med Supporters Trust – som äger 21% av klubben och har en representant i styrelsen – oroade sig för överenskommelsen.
Även om vissa styrelseledamöter förväntas lämna styrelsen som en del av uppskjutningen, behåller Supporters Trust deras aktieinnehav och behåller nya fotbollströjor sin röst i klubben.
Förutom att hålla supporterna på plats, är amerikanerna också angelägna om att utnyttja Jenkins erfarenhet när klubben förbereder sig för en sjätte säsong av fotboll i Premier League.
Swansea garanterade nästan sin säkerhet genom att slå Chelsea 1-0 hemma på lördag och vill expandera sitt hem i Liberty Stadium, som har 20 500 kapaciteter och är den näst minsta i Premier League.
Klubben har varit i samtal med Swansea kommunfullmäktige under de senaste 18 månaderna för att köpa arenan och den amerikanska övertagandet kan leda till såväl inköp och expansion som investering i spelkåren i sommar. ÅRLIGEN